BÖJT TÁBOR

Testi és lelki tisztulás csodás környezetben.

Stresszes a munkahelyed, és szeretnél végre pihenni?
Mások helyett végre önmagaddal is foglalkoznál?
Szeretnél megszabadulni sok téged mérgező gondolattól?
Átmozgatnád a testedet tetőtől talpig?
Böjtölj velünk…

Elvonulunk a világ zajától, az egészség és teljesség jegyében jógázunk,
böjtölünk, beszélgetünk, önismeretezünk, pihenünk és kikapcsolódunk.

2020. szeptember 28-október 1.

Gyöngypatak ház, Kemence

Programot tartja:
Andrási Betty, pszichológus
Bercsényi Zoltán, hipnoterapeuta
Horváth Nauzika, jógaoktató

A böjt több mint koplalás, sokkal inkább lelki gyakorlat és önismereti munka.

A sok stressz, a nem megfelelő étkezés, a kevés mozgás, a lelki problémák testi tünetekben is megnyilvánulhatnak:

• rossz emésztés, felszívódási problémák
• állandó fáradékonyság, alvászavar
• pattanásos, zsíros bőr, ekcéma
• ingerlékenység, hangulatingadozás
• emésztési zavarok, puffadás
• gyakori testsúlyingadozás, elhízás
• visszatérő gyulladások, allergia
• túlsúly, narancsbőr
• ízületi fájdalom, ízületi merevség
• rendszeres fejfájás, migrén
• egészségtelen haj és körmök

A böjtnek számos pozitív egészségügyi hatása van, azonban nem csupán fizikálisan hat a szervezetre, hanem az érzelmi állapotunkra is erőteljes hatással van. Az állatok nem böjtölnek, ők mindig táplálják a testüket. A böjt azonban tudatosan mond nem-et a testi szükségletekre, annak érdekében, hogy a tudatunkkal és a tudatalattinkkal tudjunk dolgozni.
A böjthöz tartozik a tudatosság, a tudatos döntés, a felelősség, a bizalom, az önismeret, az önkontroll, a ragaszkodások és a félelmek elengedése.

Programok

  • jóga
  • wellness, szauna, jakuzzi
  • kirándulás
  • relaxáció, hipnózis
  • önismereti és elengedés gyakorlatok
  • spirituális és szakrális gyakorlatok
  • életmód beszélgetések
  • tisztító eljárások

A böjt táborban a böjt léböjt formáját választjuk. A léböjt kúra ideje alatt a saját elhatározásunk alapján szilárd táplálékot nem veszünk magunkhoz, csupán folyadékot pl. vizet, gyógyteákat, gyümölcs-, és zöldségleveket. Egy léböjtre fel kell készülni, testileg és lelkileg egyaránt. A böjtöt mozgással, pszichológiai gyakorlatokkal fogjuk kiegészíteni.
A böjt ősidők óta elismert és gyakorolt gyógymód, az egyensúlyra, a teljességre törekszik. Az alváshoz tartozik az ébrenlét, a belégzéshez a kilégzés, és az étkezéshez a böjt. Aki odafigyel a teljes egészségére, az hozzájárul élete meghosszabbításához.

Képek a helyszínről(<->)

Eddigi böjttáborok hangulata(<->)

böjttábor

A böjt nem “biológiai” terápia, sokkal inkább lelki. Az állatok nem böjtölnek, ők mindig táplálják a testüket.  A böjt azonban tudatosan mond nem-et a testi szükségletekre, annak érdekében, hogy a tudatunkkal és a tudatalattinkkal tudjunk dolgozni.

A böjt egyfajta “potenciált halálnak” tekinthető és ahogy minden halál egy újjá születést készít elő. A böjtölőben is megszületik az új élet, az új gyógyulás.  A test salakjainak, mérgeinek a halála lesz az újonnan kibontakozó egészség trágyája. A böjt nem csak a testi egészségre koncentrál, hanem a teljes emberre és így a teljes egészségre. Egy böjt alatt megéljük a “halált”, az életet, az önkéntességet, a lemondást és elengedést és a bőséget is egyaránt.

A böjthöz tartozik a tudatosság, a tudatos döntés, a felelősség, a bizalom, az önismeret, az önkontroll, a ragaszkodások és a félelmek elengedése.

A böjt ősidők óta elismert és gyakorolt gyógymód, Aszklépiosz és Hippokratész szerint az élet meghosszabbítására is alkalmas. Számos vallás ezért építette be a gyakorlatába. Aki odafigyel a teljes egészségére, az hozzájárul élete meghosszabbításához. Az alváshoz tartozik az ébrenlét, a belégzéshez a kilégzés, és az étkezéshez a böjt.

A táborban a böjt léböjt formáját választjuk. A léböjt kúra ideje alatt a saját elhatározásunk alapján szilárd táplálékot nem veszünk magunkhoz, csupán folyadékot pl. vizet, gyógyteákat, gyümölcs-, és zöldségleveket. Egy léböjtre fel kell készülni, testileg és lelkileg egyaránt. Mindenben segíteni foglak…

Akik már böjtöltek, tudják, hogy a böjt az egész szervezetre hatással van.  Testi szinten a léböjtkúra salaktalanító hatásának köszönhetően az anyagcsere folyamatok javulnak, tehermentesedik a szív és a keringés, erősödik az immunrendszer, a túlsúly csökken, a bőr feszesebb és tisztább lesz, a haj fényesebb, a szem csillogóbb. Lelki hatása, hogy tudatosabbá, felelősségteljesebbé és magabiztosabbá tesz.

Terhesség, szoptatás, pszichés kezelés alatt, TBC, rosszindulatú daganat, bulimia, anorexia, májzsugor, gyomor és nyombélfekély, súlyos toxikus májbetegség, vese elégtelenség, I-es típusú cukorbetegség, pajzsmirigy problémák, súlyosabb szívritmus zavarok, szívelégtelenség esetében, 16 éves kor alatt, műtét előtt és utána pár héttel.

Miért is hatékony kiegészítés böjthöz a jóga?
Jógázás közben testünk hőt termel, majd izzadással elkezdi hűteni magát. Az izzadás aktivizálja a nyirokrendszert így megszabadulhatunk a káros anyagoktól, de nem terheli annyira a tested mintha pl. futással egészítenéd ki a böjt időszakát. De nem csak az izzadás segíti a méregtelenítést. A gyakorlatok nagy része nyomással stimulálja belső szerveinket, amiknek ezáltal javul a vérellátása, jobban tudnak működni, így a méregtelenítésből is jobban ki tudják venni a részüket. Az ilyen jellegű mozgással a belső szervek közötti zsigeri zsírszövetet is jelentősen csökkenteni tudjuk, ami azért lényeges, mert ezekben a szövetekben is lerakódnak a méreganyagok. Ezeken kívül a gyakorlatok és a légzés jó hatással van az emésztésre is. Mindezek mellett nem feledkezhetünk meg a jóga stresszoldó hatásáról sem. Hiszen ahhoz, hogy a szervezetet működni tudjon szüksége van a nyugalomra, pihenésre. Ha stresszelsz nem működnek a szervezeted öngyógyító folyamatai. Ebben is segítségedre lehet a jóga.

A testi tisztulást elősegítő kíméletes, de aktív és hatékony mozgással, relaxációval, koncentrációs és meditációs gyakorlatokkal találkozhatsz a jógafoglalkozásokon. A légző- és mozgásos gyakorlatok a fizikai tisztuláson túl az elme terének tisztulását is hordozzák, az érzelmi tisztítást, amely fontos ahhoz, hogy önmagadat megértsd és a megfelelő dönteni kész, határozott életvezetés irányába tereld.

A böjt nem koplalás, nem fogyókúra. Sokkal inkább egyfajta lelki gyakorlat, és önismereti munka, amely ajtót nyit olyan tudat alatti területekre, amelyek korábban zárva voltak előttünk. Egy pár napos böjt alatt nagyon sok minden történik velünk és bennünk. Ezért fontos, hogy ellenőrzött körülmények között böjtöljünk egy tanító vagy egy szakember vezetésével, természet közeli helyen, ahol a csoporttársak is segítenek minket.

Egészségtudatos hölgyek és urak jelentkezését várjuk!

A böjttábor díja:  49.900,- Ft*

*Az eddigi böjttáboromban részt vett jelentkezőknek kedvezményes, 45.900,- Ft a 4 napos tábor díja.

Az ár tartalmazza a szállást és a programokat és a tisztítókúrához szükséges táplálékkiegészítőket és eszközöket, gyógyteákat, és gyümölcs-, és zöldségleveket.

A jelentkezési felület kitöltése után pár percen belül kapni fogsz egy emailt, amelyben megtalálható a befizetésről szóló információ.

Amennyiben nem érkezik meg pár percen belül a levelem, keresd a spam mappában!
Az átutalást követően elektronikus számlát állítok ki, amelyet e-mailben fogsz megkapni.
A böjt bevezetésével kapcsolatos tudnivalókat pedig a tábor előtt e-mailben küldöm.
A programváltoztatás jogát fenntartom.

Ha tetszik a táborom ötlete, oszd meg a barátaiddal is!

Kérlek minden mezőt tölts ki!

Név

Email cím

Telefonszám (változás esetén tudjunk értesíteni)

Számlázási adatok

Név / Cégnév

Irányítószám

Település

Utca, házszám

A jelentkezés elküldéséhez pipáld be a következő mezőt:

Az Adatkezelési Szabályzatot elfogadom.