Nem megy? Az akadály benned van!

akadaly-nem-megy

Vannak olyan dolgok, cselekedetek, amiket meg szeretnél tenni, de azt érzed, nem megy, mintha valami, valaki gátolna…

A valami a félelem, a valaki pedig Te vagy!

Van olyan mondat, melyben magadra ismersz?

  • Én nem vagyok erre képes.
  • Úgy sem sikerülne.
  • Nem tudom megcsinálni.
  • Nálam csak jobbak lesznek.
  • Képtelen vagyok összeszedni a gondolataimat.
  • Minek tegyek bármit is, úgysem fog segíteni senkin.
  • Félek attól, hogy kinevetnek.
  • Nem merem kiadni, ami bennem van.
  • Nem ért meg senki.
  • Nincs időm erre.

akadaly-nem-megy-2-e1420616900674

Vállalni önmagadat és cselekedni olyan könnyű, mintha egy üres zsákot cipelnél a hátadon. Azonban, ha ezt a zsákot téglákkal pakolod tele, akkor egyre nehezebb, végül nem fogod elbírni, sőt fel is adod. Jól gondolod, a téglák a félelmeid, hiedelmeid, blokkjaid, melyek akadályként tornyosulnak előtted.

Mit gondolnak rólam mások:

Az élet egyszemélyes önmegtapasztalás. Csakis és kizárólag saját magunkon keresztül látjuk és tapasztaljuk a világot. Mindig mi döntünk, még akkor is, ha azt hisszük, hogy nem. Ha folyton az alapján élsz, hogy mások mit gondolnak rólad, ettől teszed függővé az életed, akkor rab vagy a saját világodban. Azonban a jó hír, hogy te zártad be magad és kezedben a kulcs.

Van még egy nagyon fontos tény. Valójában azért gondolnak rólad mások ezt vagy azt, mert valójában te gondolod ezeket magadról, az emberek csak kihangosítják a tudattalanod rejtett szavait. Szokott olyan is lenni, hogy az emberek tele vannak félelmekkel, és a saját kishitűségüket igyekeznek kompenzálni azzal, hogy téged alacsonyabb rendűvé tesznek maguknál.

Tehát a feladat az, hogy elkezded magadat végre jónak látni, és rögtön fog változni a környezeted is.

Jelmondatod legyen: Az emberek a tükörképeim, így ha szebb világot akarok látni magam körül, akkor nekem kell változnom!

Önbizalomhiány, kishitűség:

Születésünkkor 100%-os önbizalmunk van, hiszen úgy gondoljuk, mi vagyunk a legfontosabbak, és úgy élünk, hogy a környezetet igazítjuk magunkhoz. Magunkat szeretjük a legjobban, élni akarunk, a legjobbat akarjuk mindenből. Figyelj csak meg egy kisgyermeket. Tudja azt, hogy ő kontrollálja a környezetét. Például ha sír, odamennek hozzá megvigasztalni. Egy kisgyermek bízik magában, mert tudja, hogy bármire képes, ha tesz érte. Elkezd járni, és a sok popsira esés ellenére újra feláll, és hiszi azt, meg tudja csinálni. Nem foglalkozik senkivel, nem figyel a negatív dolgokra. Csak arra, hogy megcsinálja. Azonban amikor elkezd cseperedni ez a kislány, a környezet hatására elkezdi magát összehasonlítani másokhoz, hiszen a társadalom is ezt csinálja vele. A 100%-os önbizalmát elkezdi lefedni egy olyan fátyol, amely a következőket sugallja: Nem vagy elég jó; a környezet áldozata vagy; nem tehetsz semmit az életedért; alkalmazkodnod kell, hogy szeressenek és elfogadjanak; ha más vagy, mint az átlag, kiközösítünk, stb. A lány ez alapján kezd el élni, és egyre rosszabbul fogja magát érezni. Tele lesz megfelelésekkel és félelmekkel.

Nincs más dolgod, minthogy ledobd magadról ezt a fátylat, és újra az lenni, aki valaha voltál.

Jelmondatod legyen: Az vagyok, akinek hiszem magamat!

Túlzott elvárások magaddal:

A maximalizmus és a túlzott elvárások az egyik legalattomosabb blokkok az életünkben. Úgy bujkálnak bennünk, hogy azt hisszük nincsenek is ott. Pedig képesek megkeseríteni az életünket, hiszen a cselekvéseinkben akadályoznak minket. Nem teszem meg, mert nem tudom tökéletesen. Ha jól akarod érezni magadat, akkor ezt a szót át kell formálnod, hiszen nem vonatkozhat sem rád, sem arra, amit csinálsz. Tökéletes csak egy pillanat lehet, amit a jelenben élsz, pusztán egy pont. A tökéletes pillanat a boldogság megélése. Az én kedvenc fogalmam az optimális. Ez nem egy pont, hanem egy sáv, ami mindenkinél más. Terjedelme a már jó-tól a még jó-ig tart.

Jelmondatod legyen: Elengedem az elvárásaimat és az leszek, aki vagyok!

Megfelelési kényszer:

Ha úgy érzed meg kell felelned másoknak, ahhoz, hogy szeressenek és elfogadjanak, akkor valójában saját magadat nem szereted. Van egy titok: Pont akkor fogsz „megfelelni”, ha már nem akarsz megfelelni, hiszen ledobsz magadról egy olyan terhet, ami valójában pont abban akadályozott, amit szerettél volna. Te vagy az, aki a legjobban tudja, mi kell neked, mire van szükséged és mire nem. Így születtél! Egy csecsemő nem hagyja abba a sírást megfelelésből, csak azért, hogy az anyjának jobb legyen vagy, hogy jobban szeressék.

Jelmondatod legyen: Elengedem a megfeleléseket, én irányítom az életemet!

Pakold ki a zsákodat, és tapasztalni fogod, milyen könnyű az élet!