Egy fecske nem csinál nyarat, de mutathatja az utat.

Küldetésem, és hogy miért is lettem pszichológus…

Vannak harcos és vannak áldozat típusú emberek. A szegény áldozatok az együttérzésemet már gyermekkoromban előhívták. Nem értettem, miért nem látják magukban azt az értékes embert, a harcost magukban, amit én mélyen látok bennünk.

Már akkor eldöntöttem, hogy valahogy segítek az embereknek meglátni magukban a fényt, az erőt és a lehetőségeket. Nem tudtam még pontosan mit jelent, de éreztem, hogy én pszichológus leszek és tanítani fogom az embereket önmagukban hinni.

Visszagondolva már akkor idealista voltam. Hittem, hogy képesek vagyunk mi emberek együtt egy szebb világot teremteni. Minden emberben láttam a jót. Nagymamám szegény folyton attól félt, hogy egyszer elrabolnak. Mindenkiről a jót feltételeztem, akár csak a nagypapám, aki a legnagyobb tanítóm az életben. Mindig védtem a védteleneket, és bár harcoltam az igazságért, de a könyörületet mindig többre tartottam.

Szerettem verset mondatni, mesélni, beszélgetni másokkal és a történeteimmel boldoggá tenni az embereket. Szerettem megmutatni, hogy én mennyire jónak látom az embereket és a világot.
Pár tanárom szerint nagyon furcsa voltam, naiv és feleslegesen lelkes, nah meg tök szemtelen. Nem tetszett nekik, amit a világról, a jövőről és amit az emberekről gondolok, nem tetszett, hogy volt saját véleményem, ami eltérő volt az „átlagostól”. Igyekeztek eltéríteni az utamról: Mit akarsz, te csak egy falusi kislány vagy, nem tudod megváltoztatni a világot, és pszichológus sem leszel.

Bár fájt amit mondtak, de nem foglalkoztam a véleményükkel. A szavak olyanok, mint a vetőmagok, ha elidőzöl rajtuk és hagyod, hogy gyökeret eresszenek, akkor hatással lesznek rád. Én nagyon sokat küzdöttem, hogy ezek a negatív szavak ne eresszenek gyökeret bennem, hiszen tudtam, hogy ezek meg fognak akadályozni a céljaimban. A rossz címkék mindig eltérítenek az útról.

Tudtam, hogy szeretek segíteni másokon, szeretek adni és jót tenni. Hittem, hogy egy megállíthatatlan harcos vagyok. Édesanyám, aki fiatal kora ellenére nagyon bölcs asszony volt mindig azt tanította nekem, hogy te legyél mindig különb másoknál. Attól hogy bántanak, te ne bánts.

Solomon Snyder a Johns Hopkins Orvostudományi Egyetem neurológiai intézetének igazgatója szerint a merészség fejesugrás az ismeretlenbe; hit és önbizalam ahhoz, hogy az ember végigvigye az elképzelését még akkor is, ha a világ az orrunkra koppint. Ez a merészség alapelve. Ez volt bennem gyermekként és van bennem a mai napig.

Gyermekként éreztem, de most már tudom, hogy nagy feladatom van: pszichológusként, nőként, majd feleség és anyaként az együttérző szívemmel, a rendületlen hitemmel, a belső bölcsességemmel, a lelkesedésemmel, a reformer idealista gondolkodásommal és az emberekbe vetett töretlen bizalmammal szebbé tegyem a világot. Egy harcos vagyok, aki mert nagyot álmodni, aki megtalálta, hogy mitől repes a szíve, aki szeretné a fényét a világra borítani, és aki tudja, hogy a világ is összefog azért, hogy elérje a célját.

Holisztikus pszichológia, segítség a szavakon túl – vendégünk: Andrási Betty
Az Énakadémia készített velem egy interjút a munkámról, az életemről, kattints IDE és meg tudod hallgatni…

Hiszem azt, hogy minden ember egyformán értékes, és képes arra, hogy példaértékű, nagyszerű életet éljen!

Meggyőződésem, hogy 3 féle viszonyulásunk lehet önmagunkhoz és az életterületeinkhez: boldogtalan, elégedett és adakozó.
A boldogtalan szenved és hiányban van. Az elégedett jól érzi magát. Az adakozó pedig szeretne adni.

Minden ember egy jobb világban, boldogan szeretne élni.
Ez úgy lehetséges, hogy először magunkkal foglalkozunk és jól leszünk, aztán pedig a többiekkel is foglalkozunk és jót teszünk.
Pszichológusként a feladatom a JÓL LENNI-ig tart, emberként a küldetésem viszont a JÓT TENNI-től kezdődik.
Ha egy jobb világot szeretnél látni magad körül, akkor először LEGYÉL JÓL, majd tegyél jót!

Mindenki a saját életének az irányítója és a saját életéért felel, így mindenki képes megváltoztatni önmagát és olyan világot teremthet önmaga köré, amilyet csak szeretne.
Én pszichológusként ebben tudok segíteni… Ingyen pszichológus Budapest belvárosában – ha érdekel, a fő oldalon megtalálod.

Milyen vagyok most?

Én csak egy vagyok a sok közül, aki mutat Neked egy utat. Utat ahhoz, hogyan legyél jól, aztán pedig hogyan tegyél jót másokkal is. A munkámban és az életemben is az ADAKOZÓ szemléletet követem:

Mindent megteszek annak érdekében, hogy ADJAK és ÉRTÉKET TEREMTSEK az emberek életében, úgy hogy végig önmagamat adom, és időt szánok arra, hogy egyre jobb emberré váljak.

Egyébként 35 éves vagyok, a férjemmel és a kislányunkkal Budapesten élek. Gyermekkoromat vidéken egy faluban töltöttem Békés megyében a román határ mellett. Szüleim még most is ott élnek. 2 húgom van, akiket imádok. Szabadidőmben jógázom, táncolok, kirándulok, olvasok és a családommal, barátaimmal vagyok.

Szoktam hibázni? Igen, mert ember vagyok, de szándékosan nem ártok, és jóváteszem, ha hibázok.
Holtig tanulok, mert fontosnak tartom, hogy kiváló legyek abban, amit csinálok. Pozitív szemüveget hordok, amikor a világra és önmagamra nézek. Hozzám nem betegek, páciensek, ügyfelek járnak, hanem emberek. Olyan emberek mint Te, akik tenni akarnak az életükért. Kapcsolatokat teremtek és összekapcsolom az embereket. Dolgozom azon, hogy a lehető legtöbb ember életére hatást gyakoroljak. Sok ingyenesen elérhető anyagot teszek közzé és tartok ingyenes rendezvényeket, előadást és tanácsadást Budapest belvárosában.

Adakozó vagyok és azért dolgozom, hogy értéket teremtsek és az emberek életére hatást gyakoroljak.
Azzal aki vagyok, azzal amit adok: önmagamat, a tudásomat és a szeretetemet.
Imádom a munkám, imádok adni és szerintem nincs érdekesebb magánál az embernél. A munkám a szenvedélyem. Én ilyen pszichológus vagyok.
Szeretném, hogy Neked is jó életed lenne, hogy aztán másoknak is adhass.

A segítő kezemet adom neked, hogy dolgozhass önmagadon. Ha jól leszel, már könnyebb lesz egy élhetőbb életet teremteni.

Hogyan dolgozok?

Alapértékeim a munkámban: figyelmesség, egyszerűség, rugalmasság, dinamizmus, segítőkészség, igényesség

Ha eljössz hozzám segítek feloldani a traumáidat valamint információt és módszereket adok a kezedbe. A többi már rajtad múlik…

Egy olyan szakemberrel, aki látja bennünk a szeretetet, az értékes harcost, képesek leszünk lerakni a traumáinkat, szeretetteljes kapcsolatokat alakíthatunk ki, megtalálhatjuk a hivatásunkat, kihozhatjuk a testünkből a legjobbat, megismerjük és megszeretjük önmagunkat, és elkezdünk egy minőségi életet élni.

Én abban hiszek, hogy minden ember eredendő természete a jóság, a szeretet, így egy idő után önmagunkat, a szeretetünket meg szeretnénk osztani a többi emberrel, hogy egy jobb világban élhessünk közösen embertársainkkal.

Mindenki be tudja sorolni magát, hogy éppen hol tart. Lehetsz egy életterületen boldogtalan, egy másikon elégedett vagy akár adakozó.
Tehát, ha Te is egy szeretetteljesebb világban szeretnél élni, akkor először legyél jól, aztán tegyél jót.

Az irány, amit képviselek egy saját mozaik: HOLISZTIKUS INTEGRÁLT POZITÍV PSZICHOLÓGIA. Röviden: HIPP

Holisztikus, mert az ember szinte minden oldalát körüljárom: hitrendszer, gondolatvilág, érzelmek, személyiség, hozott képességek, kapcsolatrendszer, test, táplálkozás, a mozgás, légzés, környezet-lakóhely egyensúlya…

Integrált, mert a klasszikus pszichológián kívül más módszereket, irányzatokat is felhasználok a munkám során.

Pozitív, mert hiszem azt, hogy egy kis önmunkával fantasztikus változásokat lehet elérni, és hogy mindenki képes kihozni önmagából a legtöbbet!

Milyen módszerekkel dolgozok?

 • több klasszikus és új pszichológiai irány elemei
 • pozitív pszichológia
 • relaxáció

 • egyéni családállítás

 • kineziológiai módszerek
 • NLP
 • szakrális gyakorlatok
 • érzelmi stresszoldás
 • regressziós imagináció
 • sikerpszichológia

 • testkommunikáció
 • rendszer- és családállítás

Módszereim életed megértésére és tudatos alakítására irányulnak, hogy jó életed legyen és aztán jót tudj tenni másokkal is!

Szolgáltatási profilom: pszichológiai tanácsadás felnőtteknek és gyerekeknek, párkapcsolati tanácsadás, otthonpszichológia, tanulástechnika tanácsadás és stresszcsökkentés, családállítás, testállítás, önismereti tesztek, rajztesztek, táboroztatás, tréningezés, előadások, oktatás, rendezvények, írás, önkéntesség

Jövőképem, terveim

 • 70 darab pszichológiai kiskönyv és hanganyag

 • egy közösségi felület, ahol az emberek egymást tudják segíteni

 • ingyenes oktatás, tanácsadás a rászorulóknak több szakemberrel karöltve

 • pszichológiai kutatás a szeretetről, az adakozásról

 • a magyarságban rejlő erő és szakrális tanok beépítése

 • rendezvények egy élhetőbb életért

Partnereim, akiket neked is szeretettel ajánlok:

Hitvilágom

Sokan kérdezik azt tőlem is, hogy hogy van az, hogy katolikus iskolába jártam, szeretek templomba menni és énekelni, de jógára is járok, meg energiáról is beszélek? Miért szoktam egyszer mantrázni máskor imádkozni is? Hogyhogy nem félek kiejteni a pszichológiai munkám során a Jóisten nevét, miután kognitív technikákat alkalmazok? Hogy lehet az, hogy angyalszobor van a polcon? Miért van az, hogy egyesek spirituálisnak, mások pedig racionálisnak tartanak? Akkor én most milyen vallású vagyok, miben hiszek?

Tényleg szétválaszthatók a vallások és a spiritualitás? Vagy csak minket, embereket választanak szét a különféle nézeteink?

1. Vállalom, amiben hiszek, és nyitott vagyok a világra.
2. Törekszem az egységre, a szeretetre.
3. Tisztelem az embereket a vallásukkal, hitükkel.

Mindezekre a nagyapám tanított meg. Legyünk nyitottak a másikra! “Szeresd felebarátodat, mint önmagad!” De ehhez először önmagadat szeresd.

Így vagyok én spirituális, aki hisz Istenben (vagy te nevezheted bárhogy), a szeretetben, aki minden téma, tan és bölcselet iránt nyitott pl. természettudományok, asztrológia, numerológia, Grabovoj számok, energiagyógyászat, alternatív gyógymódok, természetgyógyászat, pszichológia, kvantumfizika, akupunktúra, kineziológia, mágia, meseterápia, jóga, keleti bölcseletek, grafológia… és még sorolhatnám.

Imádok tanulni és a tanult információkat beépíteni az életembe, a családom életébe, majd másoknak odaadni mindezt.

Én hiszem azt, hogy valójában minden egy irányba mutat, a szeretet felé. Ez a legfontosabb dolog a világon.
Mindent képesek vagyunk megtenni azért, hogy szeressenek és elfogadjanak minket. Jó, ha szeretünk és szeretnek, hisz ekkor érezzük, hogy élünk!

Sokszor letérünk erről az útról. Én is. Sokszor szenvedünk. Sokszor ártunk. De nem baj, hisz emberek vagyunk, kicsit lököttek, kicsit tökéletlenek!
Én úgy gondolom, ha nyitott vagy és dolgozol magadon, akkor képes vagy a legjobbat kihozni önmagadból, és jól érezni magadat. Mindenből kivenni azt, amire szükséged van ahhoz, hogy jól érezd magad.
Szeress! Először magadat! Majd másokkal tégy jót! Így lesz szebb a világunk.

Nyisd meg a szívedet a szeretetre, az adakozásra,
légy alázatos minden és mindenki felé, fogadj el mindenkit, úgy ahogy van.
A szíve legmélyén mindenki tökéletes, mert Isten a maga képmására teremtett minket.